مقایسه A31 با A51 ؛ شبیه اما متفاوت
در این مطلب با مقایسه A31 با A51 این گوشیهای میانرده برند سامسونگ را زیر ذرهبین برده و به ویژگیها و قابلیتهای هر کدام اشاره خواهیم کرد.
مقایسه سامسونگ گلکسی A31 و A51
گوشی سامسونگ گلکسی A51 بیست و پنجم آذر ماه 1398 به بازار عرضه شد و هم اکنون در بازارهای جهانی حدود 260 دلار و در بازار ایران حدود 8 میلیون تومان قیمت دارد. از طرفی دیگر، سامسونگ گلکسی A31 هشتم اردیبهشت 1399 توسط سامسونگ به بازار عرضه شد. قیمت این دستگاه زمان نوشته شدن این مطلب در بازارهای جهانی حدود 210 دلار و در بازار ایران حدود 6 میلیون و پانصد هزار تومان است. برای اینکه به غیر از قیمت و تاریخ عرضه، درک بیشتری از تفاوت این دو دستگاه به دست آوریم مقایسه A31 و A51 را با جدول مشخصات این دو گوشی میان رده سامسونگ آغاز میکنیم. در مقایسه A31 با A51 کدام بهتر است؟
طراحی و ساخت
هر دو دستگاه سامسونگ گلکسی A31 و A51 از بدنه پلاستیکی ساخته شدهاند و پنل جلویی آنها از جنس شیشه است. نمایشگر A51 از محافظ صفحه Corning Gorilla Glass 3 بهره برده، اما چنین گزینهای در مورد A31 وجود ندارد. با این حال، این مسئله نمیتواند تفاوت چندانی را رقم بزند؛ زیرا اگر هر دو این گوشیها بدون محافظ جانبی به زمین بخورند یا به هر نحوی به صفحه آنها ضربه وارد شود، بدون شک آسیب خواهند دید.
قرارگیری محل دکمهها در دو گوشی گلکسی A31 و A51 یکی بوده و دکمههای پاور و صدای هر دو دستگاه در سمت راست قرار گرفتهاند. نویزگیر میکروفون در بالا دو گوشی تعبیه شده، سمت چپ آنها میزبان اسلاتهای سیمکارت و کارت حافظه است و در پایین نیز شاهد قرار گیری جک 3.5 میلیمتری صدا، درگاه شارژ Micro USB C، میکروفون و بلندگو هستیم. در پنل پشتی، پکیج دوربین اصلی هر دو دستگاه با طراحی مشابه L و در یک قالب مستطیلی عمودی تعبیه شده است.
برنده مقایسه A31 با A51 از نظر طراحی و ساخت
همانطور که احتمالا متوجه شدید هر دو دستگاه از طراحی و ساخت یکسانی بهره میبرند و بهترین تصمیم این است که در این بخش آنها را مساوی اعلام کنیم.
نمایشگر
یکی از تفاوتهایی که در مقایسه گلکسی A31 با گلکسی A51 هرچند ناچیز، اما به چشم میآید، نمایشگر آنها است. مسئله اصلی در مورد نمایشگر این دو دستگاه اندازه آنها است؛ سامسونگ گلکسی A31 به نمایشگری Super AMOLED با اندازه 6.4 اینچی، رزولوشن 1080×2400 و نسبت تصویر 20:9 مجهز است که تراکم پیکسلی 411 پیکسل بر اینچ را ارائه میکند.
در طرف مقابل، گلکسی A51 در پنل جلویی خود از یک نمایشگر 6.5 اینچی از نوع Super AMOLED میزبانی میکند که همانند A31 رزولوشن 1080×2400 پیکسلی و نسبت تصویر 20:9 را شامل شده، اما تراکم پیکسلی آن 405 پیکسل بر اینچ است.
از نظر کیفیت پخش، تفاوت خاصی در بین دو نمایشگر دیده نمیشود و هر دو آنها مثل اکثر دستگاههای سامسونگ تصاویر با کیفیت و رضایت بخشی را ارائه میکنند. اما اگر بخواهیم کمی ریزهگیری کنیم، با توجه به اینکه نمایشگر A51 اندازه بزرگتری دارد اما تراکم پیکسلی آن نسبت به نمایشگر A31 کمتر است، روی کاغذ برتری با گلکسی A31 خواهد بود.
دروبین سلفی گلکسی A51 با استفاده از طراحی زیر نمایشگری بر روی پنل جلویی دستگاه تعبیه شده است، اما A31 برای میزبانی از دوربین سلفی خود یک ناچ قطرهای را شامل میشود. ترجیح یکی از این دو نوع طراحیها بسیار به سلیقه افراد بستگی دارد، اما در مواقعی مثل تماشای فیلم یا ویدئو که تصویر تمام صفحه میشود وجود یک ناچ قطرهای کمی مزاحم به نظر میرسد.
نکته دیگر در مقایسه Galaxy A31 و Galaxy A51 از نظر نمایشگر، اختلاف حاشیههای اطراف نمایشگر است. با اینکه نمایشگر گلکسی A51 اندازه بزرگتری دارد، اما حاشیههای دو طرف نمایشگر این دستگاه نسبت به A31 کمی کوچکتر هستند. با این وجود، با توجه به اینکه حاشیه پایین نمایشگر A51 نسبت به A31 بزرگتر است، این دستگاه با 84.4 درصد، نسبت نمایشگر به بدنه کمتری را نسبت به A31 که نسبت نمایشگر به بدنه آن 84.9 درصد است شامل میشود.
هر دو دستگاه برای ورود بایومتریک به حسگر اثر انگشت زیرنمایشگری مجهز شدهاند که عملکرد آن بی نقص ارزیابی شده و هیچ یک از گوشیها نیز در این زمینه نسبت به یک دیگر برتری ندارند.
برنده مقایسه A31 با A51 از نظر نمایشگر
رقابت گوشی گلکسی A31 با گلکسی A51 در بخش نمایشگر نیز بسیار نزدیک بوده، اما با توجه به تراکم پیکسلی بیشتر، میتوانیم با اختلافی کم سامسونگ گلکسی A31 را به عنوان برنده این بخش در نظر بگیریم.
عملکرد و عمر باتری
اولین جایی که تفاوت را در مقایسه گلکسی A31 با گلکسی A51 احساس خواهیم کرد، عملکرد و عمر باتری این دو دستگاه خواهد بود. سامسونگ گلکسی A31 به یک تراشه 12 نانومتری Mediatek MT6768 Helio P65 مجهز است که پردازنده هشت هستهای متشکل از دو هسته Cortex-A75 با فرکانس دو گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A55 با فرکانس 1.7 هرتز و همچنین پردازنده گرافیکی Mali-G52 MC2 در آن تعبیه شدهاند. از نظر حافظه، بهترین مدل این دستگاه به 128 گیگابایت حافظه داخلی و 8 گیگابایت رم مجهز خواهد شد.
سامسونگ گلکسی A51 اما برای تامین قدرت پردازش خود به پردازنده تراشه بومی 10 نانومتری سامسونگ، Exynos 9611 تکیه میکند که پردازنده هشت هستهای متشکل از چهار هسته Cortex-A73 با فرکانس 2.3 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A53 با فرکانس 1.7 هرتز و پردازنده گرافیکی Mali-G72 MP3 را در خود جای داده است. بهترین مدل از این دستگاه نیز همانند A31 حافظهای 128 گیگابایتی و رم 8 گیگابایتی دارد.
اما این تفاوت تراشهها در عمل چقدر موجب تفاوت این دو گوشی خواهند شد؟ از نظر بنچمارک، بسته به بنچمارکهای مختلف شرایط متفاوت است. به عنوان مثال، در بنچمارک antutu برتری با گلکسی A51 است، اما با تست دو دستگاه در بنچمارک Geekbench این A31 است که عملکرد بهتری از خود نشان میدهد. در اجرای برنامهها و بازیها برتری با A51 است و این دستگاه در اجرای بازیهایی مثل پابجی موبایل عملکرد بهتری از خود نشان داده و برخی اپلیکیشنها را سریعتر از رقیب باز میکند. در مورد تراشهها، اطلاعات محکمی در مورد برتری یک تراشه بر تراشه دیگری وجود ندارد، اما اگر بخواهیم به اطلاعات سایت مقایسهای Versus.com تکیه کنیم، این Mediatek MT6768 Helio P65 است که در مقایسه با Exynos 9611 به عنوان پردازنده برتر معرفی شده است.
باتری گوشی گلکسی A51 دارای ظزفیت 4000 میلی آمپری بوده، درحالی که باتری سامسونگ A31 ظرفیتی برابر با 5000 میلیآمپر دارد. این اختلاف ظرفیت باعث خواهد شد که به شرط استفاده یکسان، گلکسی A31 حدود دو ساعت بیشتر روشن بماند که با توجه به سبک زندگی فشرده امروزی میزانی قابل توجه است.